RPG Maker Pavilion  

Go Back   RPG Maker Pavilion > RPG Maker > RPG Maker Workshop > RPG Maker FES

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2017, 10:03 PM   #1
MetalKingTonberry
Pavilionite
 
MetalKingTonberry's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
MetalKingTonberry is a fairly shiny person.
Making treasure chests without using switches/variables?

Are there any ways to make treasure chests without using switches/variables for each and every one?

The only way I've found is to use a page condition for having the item, since it will change to that page once you open the treasure chest, but that only works for something that you can't get more than one of in the entire game.

That leaves the problem of treasure chests with common items. I certainly don't want to use up switches/variables just to make a treasure chest with gold or a common item in it, but there doesn't seem to be any other way that I've found.
__________________
"A flipped coin doesn't always land heads or tails. Sometimes it may never land at all..." -Grimsley (Pokemon Black/White)
MetalKingTonberry is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 10:53 PM   #2
Perversion
Girl Licker
 
Perversion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: In a moist and delicate gaping maw.
Posts: 18,219
Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like Perversion is walking around in the background like
Re: Making treasure chests without using switches/variables?

Assuming that you do not need anything in the chest to be tracked with a variable, I believe there is an "easy event" command when you first open the event menu (there should be three choices...event settings (or some such...do not have the game in front of me right now), easy event and initial position. Easy event contains things like "premade" inns, shops, treasure chests, etc. I've not used these yet, but seemingly you just plug in what you want in the chest (or cost for the inn, etc) and the software generates it for you without having to do any extra scripting.
__________________
Perversion is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 11:31 PM   #3
Goyle
keep walking forward
 
Goyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 625
Goyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310oz
Re: Making treasure chests without using switches/variables?

Quote:
Originally Posted by Perversion View Post
Assuming that you do not need anything in the chest to be tracked with a variable, I believe there is an "easy event" command when you first open the event menu (there should be three choices...event settings (or some such...do not have the game in front of me right now), easy event and initial position. Easy event contains things like "premade" inns, shops, treasure chests, etc. I've not used these yet, but seemingly you just plug in what you want in the chest (or cost for the inn, etc) and the software generates it for you without having to do any extra scripting.
The easy events do set it up for you, but it still uses a variable to do so.

Doubly unfortunate is, since you cannot change the appearance of an event with commands, I haven't found a good way to set up old-fashioned treasure chests without a 3-stage variable - unless you're okay with the chest not visually being open until the script is done.
Goyle is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 11:34 PM   #4
Redeye
You wasted time with this
 
Redeye's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: In the Computer Room
Posts: 905
Redeye should consider running for president of the astronauts.Redeye should consider running for president of the astronauts.Redeye should consider running for president of the astronauts.Redeye should consider running for president of the astronauts.
Re: Making treasure chests without using switches/variables?

You mean to tell us that FES doesn't have Self Switches like in the PC Makers??
__________________
Redeye is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 11:41 PM   #5
Goyle
keep walking forward
 
Goyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 625
Goyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310ozGoyle has a serving size of 310oz
Re: Making treasure chests without using switches/variables?

Quote:
Originally Posted by Redeye View Post
You mean to tell us that FES doesn't have Self Switches like in the PC Makers??
No, it does not. I can't think of any of the console Makers that have had self switches though boy I sure wish they did.
Goyle is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 03:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.